EBKnytt

TÄVLINGSTRÄNING  PÅ ESKILSTUNA BK

Bruks och lydnad

Riktlinjer överenskomna på diskussionsträff i klubbstugan 2020-08-11

-> Träningarna är inriktade på att bli redo för tävling alt förbättra moment för ekipage som redan tävlar

-> Deltagande hund ska ha grundläggande lydnad, motsvarande grundkurs e dyl. Det innebär att hunden ska kunna vara lös, komma på inkallning etc.

-> Gäller både lydnadsklass och brukslydnad.

-> Lista sätts upp i klubbstugan för anmälan men kan även ske via FB.

-> Önskas fler träningar är det upp till var och en som önskar att sätta upp lista för ytterligare träningsträffar.

-> Kan man inte komma så stryker man sig, eller meddelar det, så andra inte behöver vänta.

-> Träningen startar på utsatt tid, kom i tid och ha rastad hund så det inte tar bort tid från gruppens träning.

-> Gruppstorlek max 7–8 personer. Så jämn fördelning som möjligt mellan grupper om det är många samma dag.

-> Tid ca 15 min per hund/förare. Man väljer ut 3–4 moment man vill träna. Vid enstaka tillfällen, t.ex. före tävling kan man få köra hela programmet efter överenskommelse med övriga i gruppen.

-> Viktigt att hålla tiden så att alla i en grupp får samma träningsmöjlighet

-> Övriga i gruppen är med och tittar och skriver kommentarer som sedan diskuteras efteråt i stugan. Ingen diskussion på planen, dels med tanke på tiden och för att få det så tävlingslikt som möjligt.

-> Det är tillåtet att träna med flera hundar men tiden bör då anpassas så att inte en person tar större delen av träningstiden t.ex genom att använda kortare tid per hund.

-> Alla i gruppen är med under hela träningen och engagerar sig i det ekipage som är på planen. Behöver man någon gång, på grund av arbete e. dyl., åka tidigare så meddelar man det direkt.

-> Vi håller med träningsredskap (apportbockar, koner m.m.) själva.

-> ALLA är med och kommenderar, det är ok om man är ny att börja med enklare moment och vi hjälps åt att ge tips och råd till den som kommenderar.

Hösten 2020 inleder vi med träningar varje tisdag kväll efter skotträningen, nya tider när det blir mörkare bestäms senare.

KM Agility 2020

På grund av rådande läge har varje sektor fått anordna KM om de ansett att det var möjligt 2020 – vi hoppas att kunna anordna ett gemensamt KM 2021.

Resultatet för KM agility 2020

Small
1. Tilde och Milla 0 fel – klubbmästare small
2. Hedvig och Pond 118 fel
3. Clara och Bibbi 202 fel
3. Tilde och Lumi 202 fel

Medium
1. Linnea och Janis 123 fel – klubbmästare medium

Large
1. Angelica och Atlas 29.45 fel – klubbmästare large
2. Carina och Lizac 202 fel
2. Ulf och Tess 202 fel

Mervi Junttila var domare och vi hade fina priser från Eskilstuna Hundcenter och Aktiv djurvård

Kurs – Grundkurs specialsök, steg 1

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av brukshundklubbens nya provform Specialsök. Under tre kurstillfällen lär vi hunden att hitta och markera doft av röd Kong Classic.
Instruktör: Lisbeth Karlsson
23 augusti – 09.00-11.15
29 augusti – 13.00-15.15
30 augusti – 09.00-11.15
Max antal deltagare är 5 st
Kostnad: 700 kr
Anmälan är stängd – kursen är igång.

Kurs – Vardagslydnad

Antal tillfällen: 6
Datum samt tid samtliga tillfällen: Sö 20 sep, Lö 26 sep, Lö 3 okt, Lö 10 okt, Lö 17 okt och Sö 25 okt
TID: 10:00 – 12:15
Kurslitteratur: Ja
Vad: Bäst Var Dag av M. Brandell o S. Svendsen
Krav på förkunskaper: Hunden vara kring året
Max antal deltagare: 8 st
Kursens pris: 1350
Kort beskrivning av kursinnehåll: Vardagslydnad – Bäst Var Dag

Bygger på att träna hund ska vara skoj. När något är skoj så tränar vi mer och tränar vi mer så går det framåt. Konceptet är hämtat ur boken ” Bäst Var Dag” av Maria Brandel o Siv Svendsen.
Välkomna på kurs/anna-carin

Anmälan: HÄR (länk till Studiefrämjandets sida)

Kurs – Valpkurs (fullt, endast reservplatser kvar)

Instruktör: Madde Sundström
Medhjälpare: Marie Edlund samt Mia Humble

Antal tillfällen: 6

Datum samt tid samtliga tillfällen: 24/8, 2/9, 7/9, 16/9, 21/9, 30/9  kl 18.oo-20.15 alla tillfällen

Krav på förkunskaper: Valpen ska ha hunnit bli 12 veckor innan den är välkommen på kurs.

Max antal deltagare: 8

Kursens pris: 1300

Kort beskrivning av kursinnehåll: Inkallning, sitt, ligg, hundmöten, nos aktivering, samt god relation till valpen.

Anmälan – fullt endast reservplatser kvar ( 20200801)

Träningstävling Rallylydnad 16/8

ANMÄLAN PMRESULTAT

Eskilstuna brukshundsklubb anordnar träningstävling den 16 augusti i rallylydnad, icke auktoriserad domare som dömer.
Klubbens egna ekipage har förtur, vid för många anmälningar kommer bortlottning att ske i första hand från ekipage från andra klubbar.

Klasser: Blåbär, Nybörjare, Fortsättning, Avancerad samt Mästare
Du kan anmäla dig till flera klasser, dock inte i en klass lägre än vad du redan startat officiellt.
När?: Söndag 16/8 .

Kostnad blåbär 50 kr per start.
Kostnad 75 kr per start för N -M.
Betala in på klubbens PG märk betalningen med Träningstävling rallyträning 16/8 samt förarens och hundens namn. Sista anmälan och betalning är 9/8

Enklare fika kommer att finnas till försäljning. ev kommer det även finnas grillad korv.

Vi kommer självklart att följa de rekommendationer som finns: vi håller avstånd, vi är utomhus, vi följer de rekommendationer som finns på max antal människor som får samlas, samt avråder från att resa för att komma till vår tävling.

Varmt välkomna önskar Rallylydnadssektorn

Anmälan är stängd. PM kommer under kvällen

PM