Instruktörer

 

Anna-Carin har alltid gillat djur och många år har jag varit hästtokig. Men så skaffade vi vår första rottweiler 2004 och efter de har de varit hundträning som gäller. Jag har tävlat i LKK 2, lägre klass spår,rallylydnad och nosework med våra rottisar. Att utbilda mig till instruktör blev en naturlig del då jag gärna ville visa och delge andra hur kul de är att träna hund. De vi gör när vi tränar hund är att belönar de beteende vi vill ha och skapa motivation hos hunden så den vill göra beteendet igen. Alltså belöningsbaserad träning.
Utbildningar jag har gått:
Allmänlydnadsinstruktör 2013
Ledarskapsutveckling L1 L2 L3 via studiefrämjande
Klickertränarutbildning via Canis 2015/16
SBK-instruktör Specialsök 2016
M3 – Mera Mentalkunskap 2017
Föreläsningar/helg kurser för bla Jan Gyllensten, Eva Bodfält, Tova Lind.

Kurser jag har varit kursledare för:
Valpkurs
Allmänlydnadskurs
Specialsök-Noseworkkurs
Noseworkinstruktör på 2 sommarläger

Alla är Välkomna att gå en kurs som passa just dig och din hund / Anna-Carin


Cathis har varit medlem sedan 1989-1990, började på EBK med att gå en spårkurs med min Schäferhane Guard och tävlade sedan spår och lite lydnad. Därefter blev det en Australian Shepherdhane, Kennie, som jag tränade och tävlade i sök, lydnad och agility. Nuvarande hund är också en Aussiehane, Dobby, som jag tränar och tävlar spår och agility med. Lite lydnad har det också blivit.
Utbildade mig till allmänlydnadsinstruktör 2004 och till A1-agilityinstruktör 2005. Har därefter hållit i ett par valp- och allmänlydnadskurser men det är mest agilitykurser jag haft och det så gott som varje termin sedan 2005.


Leif har utbildat sig hos Studiefrämjandet, ledarutbildning L1, L2 och L3 och hos Brukshundklubben till Allmänlydnadsinstruktör, tävlingsledare och lydnadsdomare.
Är tävlingsnörd. Tävlar Elitklass i Lydnad och Sök. Har kvalat in till två Bruks SM och sex lydnads SM tillsammans med sin hund Kiwi.

 


Eva relativt ny i klubben men varit aktiv på annan hundklubb.
Har haft hund av varierande raser sedan 1995 och har just nu en pumi, Imze 4 år. Vi tränar allt möjligt men är inte ute och tävlar.

 


Nils-Göran (Mini) har varit medlem sedan 1978. Har en schäferhund. Har tävlat skydds, spår och sök även tävlat SM. Domare. Aktiv inom tjänstehunds verksamheten både som hundförare och utbildare.


Susan har alltid haft hund och det var med Irländska Settern Isac som intresset för lydnad och spår började.
Nu tränar och tävlar hon det med Dobermanntikarna Garbo & Clara.
Susan håller i kurserna Vardagslydnad och Lydnad 1-2.

 


Angelica heter jag och är en riktig djurmänniska. Enda sedan jag var liten så har jag haft djur runtomkring mig, men hundar har alltid varit något extra. När jag var 9 år så köpte vi våran första hund som är en Schäfer/Collie blandis som heter Scott som nu är 10 år. Atlas är min egna hund på 1 år som är en Shetland sheepdog hane. Jag och Atlas tycker om att testa nya saker. Det vi har fastnat lite extra för är Freestyle, Rallylydnad och Agility.
Jag har gått på Realgymnasiet i Eskilstuna med inriktning Hund. Där fick jag bl.a chansen att utbilda mig till klickertränare genom Canis.


Johanna har två Shetland Sheepdog (mor & dotter). Har tidigare haft New Foundland och dalmatiner.
Tävlar aktivt i rallylydnad & agility. Håller främst agilitykurser, men även valp, vardagslydnad och belöning.

 


Alexandra och har alltid varit galen i hundar. Jag gick på realgymnasiet med inriktning hund. Under min skolgång har jag varit på mycket praktik bl.a på ett hunddagis, hos Draghundshjälpen och så var jag nyligen i USA där jag arbeta med draghundar. Under min gymnasieutbildning har jag även fått utbilda mig till klickertränare genom Canis.
Jag har själv en Weimaraner tik på ca 1 år som är min första hund men har innan min hund haft stor hundvana då jag passat och tränat andras hundar aktivt . Jag och min hund tränar mest drag och hoppas få komma ut och tävla i sporten snart. Förutom drag så tycker vi om att prova nya saker och tränar allt från lydnad och spår till agility osv.


Moa är en hundtokig tjej som brinner för allt som har med hundlivet att göra. Har varit hundägare i 3 år och har just nu jaktlabradorerna Lady, 2 år och Leya, född sommaren 2014. Vi tränar lydnad, rallylydnad och retrieverapportering, och vi hoppas komma ut på tävlingsbanorna 2015!

 


Ulf
– Godkänd allmänlydnadsinstruktör
– Tävlat lydnad i alla klasser sedan 1970-talet
– Godkänd tävlingsledare lydnad i alla klasser
– Tävlat bruks spår uppflyttad till lägre klass
– Tränar viltspår, rally och agility
– Arbetar sedan fem år som instruktör i vår klubb med valp-, vardags- och tävlingsinriktade kurser
– Har varit funktionär i flera klubbar. I vår klubb har jag arbetat i klubbens styrelse, bla som ordförande


Minna heter jag och är utbildad allmänlydnadsinstruktör och b-figge på MH- tester.
Jag har själv en 2 årig rottweilerherre som har lärt mig otroligt mycket! Med min tidigare rottweiler tävlade vi både i lydnad och bruks, sedan han var utbildad TJH inom försvarsmakten. För mig ska träning och tävling bygga på glädje, samarbete och förhoppningsvis peppande träningskompisar!
Välkommen att gå kurs hos mig, och tillsammans får vi den kurs vi vill ha! Det kräver engagemang både av mig som instruktör och dig som kursare. Vi ses!


Åsa
Jag har aktivt hållt på med hundar sedan min första egna hund 1984. Har testat lydnad, bruks, agility, nosework och tjänstehund. Har tävlat i bruks och lydnad.