Ungdomsläger!

Välkomna på ungdomsläger!  

Tjänstehundssektorn och Ungdomssektorn på Eskilstuna Brukshundsklubb i samarbete med Studiefrämjandet bjuder in alla ungdomar mellan 7 – 30 år att delta i vårt ungdomsläger. Lägret är helt gratis och finansieras genom Försvarsmakten och genomförs på Eskilstuna Brukshundsklubb under en helg i april.

Lägret finns till för att ungdomar med hund ska få en möjlighet att prova på olika hundaktiviteter och få en insikt i vad Tjänstehundssektorn gör. Under helgen kommer ungdomarna få välja vilka aktiviteter de vill prova på eller fördjupa sig i, lära känna andra ungdomar med hund och skapa en positiv upplevelse tillsammans med sin hund. Max antal deltagare är 20 st.

När?
27/4 Kl. 18.00 – ca 20.00
28/4 Kl. 8.30 – ca 15.00 / 15.30
29/4 Kl. 8.30 – ca 15.00 / 15.30

För vem?
För alla ungdomar i åldern 7-30 år

Pris?
Gratis

Innehåll?
Under fredagskvällen kommer vi introducera vad tjänstehundssektorn gör och under lördagen och söndag kommer  ungdomarna få möjlighet att träna på olika hundaktiviteter som bland annat rallylydnad, nosework, spår, sök, patrullering och vind/ljud.

Mat?
På lördagen och söndagen serveras frukost, lunch och mellanmål till alla deltagande ungdomar.

Att tänka på: Om ni inte har möjlighet att låta hunden sitta i bilen vid behov kan det vara bra att ta med sig en bur + filt att ställa i klubbstugan.  Om ni inte har någon bur eller möjlighet att ha hunden i bilen, meddela gärna det i anmälan. Ta med gott godis, leksak och vattenskål till din hund. De ungdomar som är i behov av stöd av vuxen till en början med får förälder eller annan vuxen gärna vara med i början. På fredagen behöver hundarna inte följa med.

Tänk också på att alla hundar inte behöver eller vill hälsa.

Sista anmälningsdag är 15 apil – välkommen med din anmälan! Vid frågor kontakta ungdomssektorn på ungdom@eskilstunabk.se