Noseworkgänget avslutar året med klubbtävling!

Den 30/12 arrangerade noseworksektorn den sista aktiviteten för året. Det hölls en lagtävling för klubbens ekipage.

Lagen bestod av två ekipage som skulle lokalisera X antal gömmor på 2 sökområden. Ett kombinerat inomhus/behållarsök och ett kombinerat utomhus/fordonsök.  Sökområden sponsarde Odd Fellow i Eskilstuna med. Utomhussöket genomfördes bakom byggnaden i en gränd som visade sig vara ganska klurig för hundarna att fästa doften i. Inomhussöket var ett större kapprum, 2 toaletter och en hall. Det svåra med inomhussöket var att det var mycket grejjer och blev trångt på toaletterna för de stötrre hundarna. Förarna fick jobba extra för att komma ihåg vad de sökt av och var de hitta gömmorna, eftersom de heller inte såg varandra under hela söket.

Det satt 11 gömmor i utomhussöket och 10 gömmor i inomhussöket. Lagen hade 10 minuters söktid/område att fördela mellan sig.

 

6 lag kom till start, det var ett väldigt jämt resultat. Alla hundar och förare jobbade på otroligt bra och de flesta var överens om att tävla lag vill vi göra mer av 🙂

Vinnarlaget hette ”Nu tar vi dem” och det var precis vad de gjorde också 😉 Laget bestod av Helen Ljungkrantz med Lisa och Rikard Håkans med Janis.

På andra plats kom ”The Snookers” som bestod av Pernilla Lerkeus med Handsome och Tina Lindell med Lipton.

På tredje plats kom ”Praktikanterna” som bestod av Mi Ahl med Moss och Maria Hakala med Smilla. Tyvärr har vi inga bilder på dem från igår.

Grattis till er som fick med er lite priser och rosetter hem, och bra jobb ni andra.

Gott nytt år önskar Noseworksektorn på EBK.